You are currently viewing L. Youssifou op de Olympische Spelen

L. Youssifou op de Olympische Spelen

Alles wat je wil weten over L. Youssifou in Tokyo!

Pak je kop koffie er bij, en lees hier alles over wat je moet weten over L. Youssifou en de vrouwen dubbel vier:

Laila’s road to Tokyo

L . Youssifou, Laila, is begonnen als jeugdroeister bij RV Pampus. Zodra zij in Delft kwam studeren is ze meteen bij Laga terecht gekomen. Na een mooie Laga carrière met roeien, coachen, verschillende commissies en bestuur heeft ze na haar bestuursjaar weer meteen de aansluiting bij het Aegon Nationaal RoeiTeam gevonden. In 2019 zat zij tijdens het WK in Linz in de dames skiff, gecoacht door oud Lagaaister Isabelle Jacobs. Met een fantastische race wist zij hier de skiff te plaatsen voor de Olympische Spelen. Na echter verdere selectie wist ze als een van de eerste een plekje te bemachtigen in de vrouwen dubbel vier, waar ze sinds 2020 in roeit. Na verschillende opstellingen op verschillende internationale wedstrijden en twee keer goud is het dan nu eindelijk zo ver: De Olympische Spelen in Tokyo!

De Vrouwen Dubbel Vier (W4x)

De vrouwen dubbelvier behaalde vijf jaar geleden in Rio de zilveren medaille, met toen al Inge Janssen en Nicole Beukers in de boot. Sinds 2020 zit ook Laila in deze dubbel vier en samen met Olivia van Rooijen vormen zij de dubbel vier voor deze Olympische Spelen. Dat de boot zeer succesvol is, blijkt uit de overwinningen op de Europse Kampioenschappen waar zowel in 2020 als in 2021 de Eurpese titel in de wacht werd gesleept.

Opstelling W4x

Slag: Nicole Beukers
3: Olivia van Rooijen
2: Inge Janssen
Boeg: Laila Youssifou

Concurrentie

Aan het W4x veld doen tien landen mee. Veel boten hebben elkaar al ontmoet op de eerdere internationale wedstijden dit jaar, maar er zijn ook een aantal boten bij die we nog niet op het strijdtoneel hebben gezien. Hieronder is te zien wie in welke voorwedstrijd in welke baan ligt. Daarnaast is te lezen hoe Nederland tot nu toe tegen het desbetreffende land gevaren heeft. Van elke voorwedstrijd zullen de nummer 1 en nummer 2 direct geplaatst worden voor de finale. De overige boten zullen we terug zien bij de herkansing op zondag.

Voorwedstrijd 1
  1. Groot-Britannië: Werden 2e bij het EK in  2021 achter Nederland, nadat GB wel gewonnen had in de voorwedstrjid. Daarna zijn ze elkaar niet meer tegen gekomen.
  2. Duitsland: Behaalden goud op World Cup III. Bij World Cup II werden ze tweede achter de sterke chinezen
  3. Nieuw Zeeland: Nog niet tegen gekomen.
  4. Nederland
  5. De Verenigde Staten: Nog niet tegen gekomen.
 Voorwedstrijd 2
  1. Polen: Eindigden vlak voor Nederland in de finale van World Cup III en zijn tot nu toe vaak in de A-finale te vinden.
  2. China: Alleen gezien op World Cup II, waar China veel podiumplekken veroverde. Ook bij de W4x behaalde ze met overtuiging de eerste plaats.
  3. Frankrijk: Voor het laatst gezien op het EK 2021, waar ze niet de finale haalden.
  4. Italië:Waar Nederland op het EK 2021 nog duidelijk beter was ,wist Italië op World Cup II en III beide keren voor Nederland , maar achter Duitsland te eindigen. 
  5. Australië:Nog niet tegen gekomen

Records

Afgelopen World Cup heeft Laila met de W4x het 25 jaar oude combi-record van E.G. van Nes verbroken met 7 seconden! Ook nu zal er weer een kans zijn dit record nog scherper neer te zetten. Hier de tijden waarop gelet moet worden:

Wereld Record: 6:06.84 (Duitsland)
Olypisch Record: 6:11.83 (China)
Nederlands Record: 6:11,79
Laga combi record: 6:15.37 (L. Youssifou)

Mis het niet!

Voorwedstrijd: Vrijdag 23 juli 04.50 uur heat 1
(herkansing: Zondag 25 juli 03:50)
Finale: Dinsdag 27 juli 02:46 (B-finale), 03:10 (A-finale)

Leave a Reply