Laga is een van de meest toonaangevende studentenroeiverenigingen in Nederland en heeft ongeveer 750 leden. Daarnaast waren wij al een aantal jaar de snelst groeiende studentenvereniging van Delft. Waarom Laga zo hard groeit? Omdat wij topsport voorop zetten, maar niet bang zijn voor gezelligheid.

Winnen!

Alle Lagaaiers willen maar één ding: winnen! Immers, alles is een wedstrijd! Doordat roeien centraal staat op Laga, is er een sterke binding tussen de leden. Je aankomstjaar maakt op Laga niet uit, net zo min wat je studeert of wat je op de vereniging precies doet. De gemeenschappelijke wil om te winnen zorgt voor een echte teamsfeer, heel Laga is een eenheid.

Op dit moment is Laga één van de best presterende studentenroeiverenigingen van Nederland. In 2016 heeft een ploeg van onze beste roeiers, ‘de Oude Acht’, de Head of the Charles Regatta gewonnen! Daarnaast heeft een Lagaaier 2 jaar terug in Engeland de prestigieuze wedstrijd the Boat Race tussen Oxford en Cambridge gewonnen.

Na een recente herwaardering door het International Olympic Committee heeft Laga interessant genoeg nóg een mooie overwinning op haar naam staan: het eerste Olympische goud voor Nederland ooit, in 1900 door Brandt en Klein in Parijs. Meer dan een eeuw later zijn we nog steeds aanwezig: op de Spelen in Rio is Olivier Siegelaar uitgekomen voor Nederland én Laga, en behaalde hij een bronzen medaille met de Holland Acht. Daarnaast bemachtigde Mirte Kraaijkamp een gouden medaille op het WK Roeien 2013 en 2014 in Zuid Korea en Amsterdam.

Naast haar Olympische medailles staat Laga ook op een van de hoogste plekken in het medailleklassement van de Varsity – dé studentenroeiwedstrijd van Nederland. De beste roeiers uit heel studerend Nederland starten hier en strijden voor de roem en voorspoed van hun vereniging. Het winnen van deze wedstrijd mag beschouwd worden als een hoogtepunt in je roeicarrière.

Ontwikkelen

Als toekomstig ingenieur wil je natuurlijk meer kunnen dan sommetjes maken. Tijdens je studententijd maak je een aanloop het echte leven in. Lid worden van een vereniging als Laga zorgt ervoor dat je jezelf tijdens je studietijd maximaal kunt ontwikkelen! Alhoewel roeien bij Laga voorop staat, houden de mogelijkheden daar niet op. Zo kun je het coachen van een ploegje op je nemen, een vak apart waar je veel van leert, of kun je je talenten laten zien in verschillende commissies die je voorbereiden op het bedrijfsleven. En ben je het allemaal even beu, dan kun je na je roeitraining bij Laga deelnemen aan veel verschillende andere rode sportteams zoals het voetbalteam de Roode Nop of de wielrenploeg de Roode Stampers. Kortom, op Laga komt iedereen op zijn plek terecht!

Voor het leven

Er wordt weleens gezegd: “Een Lagaaier ben je voor het leven”. Tijdens je studententijd maak je vrienden voor het leven en zo ook op Laga. Laga wordt gesteund door een grote oud-ledenvereniging. Deze oud-leden zijn net zoals jij allemaal student geweest, hebben hun studie succesvol afgerond en zetten zich nog steeds in voor de roem en voorspoed van Laga. Een eer die we graag van steeds meer oud-leden zouden willen ontvangen.