Op Laga kun je meer dan alleen roeien zelf. Laga is met bijna 900 leden een volwaardige studentenvereniging, waar je je organisatorische vaardigheden kunt ontwikkelen in één van de diverse commissies. Voorbeelden zijn de activiteitencommissie, almanakcommissie en de OWee commissie. Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt er op Laga gegeten, waarbij er gekookt wordt door kookteams van Laga zelf. Veel Lagaaiers blijven dan na het eten nog even hangen voor een drankje. In de zomer is het dakterras van Laga de perfecte loungeplek en wordt er regelmatig een BBQ georganiseerd.

Als student heb je ongetwijfeld behoefte aan de nodige feestjes. Laga’s activiteitencommissie organiseert regelmatig een feest, gala, diner of een andere activiteit.

Laga heeft goede banden met roeiverenigingen in andere steden, die aangesloten zijn bij de KNSRB. Roeiers van deze verenigingen gaan vaak op bezoek bij elkaars feestjes of gala’s. De Varsity, de belangrijkste roeiwedstrijd voor studenten, is tevens een groot spektakel op de kant waar de KNSRB-verenigingen elkaar treffen. Ook wordt er ieder jaar samen met andere verenigingen een trip naar Venetië georganiseerd om de Vogalonga te roeien. Deze 35km lange roeiwedstrijd door de Venetiaanse grachten is de perfecte gelegenheid om met een groep Lagaaiers naar het buitenland te gaan.

De wedstrijdsectie is elk jaar te vinden in Soustons of Banyoles voor het jaarlijkse 10-daagse trainingskamp! Hier wordt ontzettend hard getraind zodat iedereen goed is voorbereid voor de aankomende wedstrijden. Het kamp wordt afgesloten met een grote spar waarbij ploegen de strijd aan gaan met elkaar!

Raceroei Regatta

De Raceroei Regatta is Laga’s eerste officiële kortebaanwedstrijd, die dit jaar voor alweer de elfde keer plaats heeft gevonden. Door het grote succes van deze wedstrijd mochten zij dan ook het NK groot organiseren afgelopen jaar.

Deze twee kilometerwedstrijd is open voor junioren-, senioren, veteranen- en bedrijfsroeiers, en wordt verroeid op de gloednieuwe Willem-Alexander Baan nabij Rotterdam. Het organiseren van een groots opgezette wedstrijd is de logische stap voor een vereniging die op bestuurlijk en organisatorisch vlak, maar ook op roeigebied, grote stappen heeft gemaakt naar de frontlinie van Nederland.

Ga naar de website

Laga’s Lustrumwedstrijden

Iedere vijf jaar organiseert Laga haar eigen lustrumwedstrijden, waar de toproeiers van Nederland plaats nemen in hun verenigingsploeg om te strijden om de Gouden blikken. We kijken uit naar 2026, wanneer Laga haar 30e Lustrum zal vieren oftewel de 150e verjaardag van de vereniging.

Parthenon-EY Ringvaart Regatta

De Parthenon-EY Ringvaart Regatta: de enige 100 km roeimarathon ter wereld! In mei 2023 werd voor de 48e keer de Parthenon-EY Ringvaart Regatta verroeid. Deze 100km wedstrijd die ooit is begonnen als een Lustrumactiviteit is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in heel roeiend Nederland. Jaarlijks gaan er zo’n 800 deelnemers uit heel de wereld de uitdaging aan om als snelste deze barre tocht te volbrengen. De start van de wedstrijd zal ook komend jaar in Leiden zijn. De race voert via de Kaag naar de Ringvaart, waarna u wederom de Kaag over steekt richting Leiden. Via Leiden en Leidschendam zal u uiteindelijk finishen in Delft.

Ga naar de website

Laga’s Jeugdroeikamp

Laga heeft jaarlijks haar eigen Jeugdroeikamp. Tijdens de zomervakantie wordt dit kamp voor kinderen van 8 tot 17 jaar georganiseerd en begeleid door een enthousiaste groep Lagaaiers.

Ga naar de websi