Competitieroeien

Vind jij roeien ontzettend gaaf maar wil jij nog wel de mogelijkheid hebben om andere leuke activiteiten ernaast te doen? Dan heeft Laga ook jou ontzettend veel te bieden. De competitieselectie van Laga is een van de grootste van Nederland en vaart net als de wedstrijdselectie in alle klassementen vooraan.

Na de Opvang begint de competitieselectie van Laga. Tijdens deze selectie gaan alle eerstejaars van Laga die niet in de wedstrijdselectie zitten op zoek naar een ploegje dat ze leuk vinden. Dat is over het algemeen gemakkelijk, omdat je tijdens de Opvang iedereen hebt leren kennen. Het voordeel hiervan is dat je altijd mensen om je heen hebt die hetzelfde voor ogen hebben als jij. Of je twee keer per week wilt trainen of vijf keer, of je  zoveel mogelijk wilt feesten en borrelen of juist niet, de competitieselectie van Laga heeft voor elk wat wils

Alle eerstejaars competitieploegen van Laga doen na de competitieselectie mee aan de sparladder. Dat is een ranglijst die door middel van onderlinge wedstrijdjes bepaalt hoe goed alle ploegen zijn. Deze lijst wordt vervolgens gebruikt om de ploegjes in te delen bij de het nationale klassement voor de eerstejaars competitieploegen bestaande uit wedstrijden door heel Nederland. Als je dus een sterke ploeg hebt gevormd tijdens de competitieselectie kom je waarschijnlijk in een hogere poule terecht. Als je je poule op een wedstrijd wint, kan je doorschuiven naar een sterkere poule. Zo neemt iedereen het dus altijd op tegen ploegen van zijn eigen niveau.