Wil jij je meten met de top van roeiend Nederland en heb je daar wat voor over? Dan is wedstrijdroeien bij Laga de manier om er te komen! Laga heeft momenteel een brede wedstrijdselectie die in alle Nederlandse klassementen meedoet voor de winst. Zo heeft Laga meerdere Nationale titels op haar naam staan.

Snelste weg naar de top

Roeien is de studentensport bij uitstek. Een van de redenen daarvoor is dat je in het roeien zo snel aan de top kan komen. De Holland 8, vergelijkbaar met het Nederlands elftal, heeft de afgelopen jaren steeds voor ongeveer de helft bestaan uit roeiers die pas in hun studententijd begonnen zijn. Dit jaar hebben drie Lagaaiers gestreden op de World rowing U23 Championships, waarna Willemijn Mulder een zilveren medaille mee naar Delft heeft genomen.

Wedstrijdselectie

Als je in een wedstrijdploeg van Laga wilt komen, moet je daarvoor eerst wedstrijdselectie lopen. Dat is een periode die na de Opvang van start gaat en als doel heeft de eerstejaars roeiers met de meeste potentie voor te bereiden op het wedstrijdseizoen.

Tijdens het seizoen geldt voor jou en je ploeg dat je geen alcohol drinkt en op tijd naar bed gaat, afgezien van een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld als je een wedstrijd wint. Daarnaast train je natuurlijk meerdere keren per week. Wedstrijdroeien is dus niet geheel vrijblijvend, maar je krijgt er ook erg veel voor terug. Door samen met je ploeg het hele seizoen te trotseren, maak je vrienden voor het leven. Wedstrijdroeien is een unieke ervaring die je de rest van je leven met je mee draagt.

Kom dus wedstrijdroeien op Laga!

Een foto van het 10-daagse jaarlijkse trainingskamp, dit jaar in Banyole