DSC_5363Roeiers komen niet zomaar aan de top. Daar is natuurlijk hard trainen voor nodig, maar ook goede begeleiding. Coaches vervullen een belangrijke rol in de sport, en ook op Laga. Daarom kan je je op Laga ook als coach ontwikkelen en zo samen met je roeiers strijden voor de top.

Uitdagend
Voor een coach is het vaak een enorme uitdaging om zijn roeiers steeds een nieuwe stap te laten maken om harder te varen. Het kan gaan om bijvoorbeeld technische vooruitgang of fysieke opbouw, en op al deze vlakken en meer moet de coach weten waar hij mee bezig is. Als coach op Laga draag je dan ook een grote verantwoordelijkheid voor alles wat je ploeg doet.

Opleiding
Om een ploeg aan te kunnen sturen heb je natuurlijk wat ervaring nodig. Laga heeft een vast opleidingstraject voor al haar coaches. Heel veel Lagaaiers beginnen na hun eerste jaar met het coachen van de nieuwe Opvangploegen. Aansluitend beginnen de selectie en het wedstrijdseizoen, beiden een uitgelezen kans om te leren van ouderejaars coaches. Naast het coachen van ploegen is het bij Laga ook mogelijk om een coachcursus te volgen. Vanuit de roeibond worden jaarlijks deze cursustrajecten aangeboden voor coaches van elk niveau.