Veelgestelde vragen

Kun je alleen maar roeien bij Laga?
Het uitgangspunt is de roeisport, maar daaromheen zijn er ook andere activiteiten. Zo wordt er twee keer per week op Laga gegeten en geborreld. Laga heeft ook diverse commissies, waarin je jouw bestuurlijke vaardigheden kan beproeven.

Hoe word je lid?
Als je lid wil worden van Laga, moet je je inschrijven. Via een loting wordt vervolgens bepaald of je bij ons mag komen roeien. Inschrijven kan op de volgende momenten:

  • maandag: 13.00 – 18.00 op de infomarkt
  • maandag: 18.00 – 24.00 op Laga
  • dinsdag: 10.00 – 24.00 op Laga
  • woensdag: 10.00 – 24.00 op Laga
  • woensdag: 12.00 – 15.00 op SEARCH @X
  • donderdag: 10.00 – 14.00 op Laga

Als je Lente-Opvang hebt gelopen, kan je je zondag inschrijven van 17.00 tot 20.00.

Heeft Laga een ontgroening / KMT?
Een ontgroening of KMT heeft Laga niet. We hebben wel een Opvang-periode, in deze 5 weken durende periode leer je alle kanten van de vereniging kennen. Deze opvangperiode begint met een kamp van drie dagen welke dit jaar van donderdag 29 t/m zaterdag 31 augustus plaats zullen vinden. Verdere vragen over deze periode kun je stellen via opvang@laga.nl.

Moet je lid zijn bij het DSC om bij Laga te kunnen roeien?
Nee. Laga is een ondervereniging van het DSC en sinds 2002 open voor niet-leden van het DSC. Je hoeft dus niet lid te worden van het DSC, maar er zijn wel veel dubbelleden. Als je meer vragen hebt over het combineren van Laga en DSC, stuur dan een mailtje naar roza@laga.nl of kom langs in de OWee en vraag naar de RoZa (Roei-Zaak Commissie)!

Kun je makkelijk naar de Olympische Spelen als je gaat roeien?
Makkelijk is het natuurlijk niet, maar het is wel degelijk mogelijk. Roeien is één van de sporten in Nederland waar je in relatief korte tijd naar de top kan komen. Roeien is een echte studentensport en op een paar uitzonderingen na worden alle toproeiers aangeleverd door de Nederlandse studentenroeiverenigingen. Op de Spelen in Rio bestond het overgrote deel van het Olympische Equipe uit roeiers van studentenverenigingen, en er was natuurlijk ook een Lagaaier bij!

Heb je nog meer vragen? Stuur dan een mailtje naar owee@laga.nl.

white gradient